Auktioner på Tradera

Om det är någon som gillar rubberstamping, scrapbooking etc så har jag några auktioner ute på tradera nu. Kika in där om ni är intresserade: Marleénes Auktioner på Tradera
Ett farväl till Ankan

Då var det dags att ta farväl till Ankan här hemma. Den stora snälla tuppen som tyckte om att sitta på axlarna. Han har blivit riktigt sjuk och orkar knappt gå. Igår hittade jag honom ute i regnet helt ensam när de andra hade gått och lagt sig. Har förstått sedan ett tag tillbaka att allt inte stod rätt till med honom då han börjat magra av en del trots att han äter bra. Han har en väldigt förstorad kräva också, det har han alltid haft så jag har väl anat hela tiden att det varit något fel. Men det är först  nu som den blivit riktigt ordentligt stor.
Så ikväll tar vi bort honom, vill inte låta honom lida stackarn...


En liten Ankan


En lite större AnkanEn stor och ståtlig Ankan innan han blev sjuk

Nya höns och en tupp

Igår hämtade jag 4 hönor och en tupp som ska få vara här på vinterförvaring. Eller ja, den förra ägaren kunde inte ha dem under vintern så jag fick ta dem. Hade lite kaos där i början med dem, men nu går det bra. De första som hände var att de slet sig och sprang runt på gården och skrek. Vi fick in alla utom en höna på slutet. Hade ingen aning om vart hon var och eftersom detta var ett helt nytt ställe för henne så förväntade jag mig ju inte riktigt att hon skulle hitta hem igen. Hon satt dock på några brädor brevdid hönshuset sent på kvällen så jag lyckades få in henne.

Tyvärr visade det sig att alla 5 har riktigt svåra angrepp av benkvalster, så jag vet inte hur jag ska göra. Jag känner att det ser ut att vara lite väl mycket angripet för att försöka mig på behandling, men jag ska se närmare om några dagar när de har lugnat ner sig lite och kanske är mer hanterbara. De är lite rädda och så efter flyttet så jag ska kolla dem noga sen. Sådana här gånger är man i alla fall glad att man satte dem i karantän direkt när de kom, annars hade de ju smittat alla andra höns också.

Annars är de pigga och så och de börjar våga sig ut ur lilla hönshuset nu och ut på gräset. Ska försöka ta några bilder senare.

Sista kycklingarna

Nu är de sista kycklingarna på väg ut. En liten en kom ut i går kväll och ytterligare en tidigt i morse. Det är hål i några ägg till, får se hur det går med dem. Nu hoppas jag att det blir några hönor denna gång så att jag inte sitter med ännu fler tuppar på de 3 damerna.

Bilder kommer sen, har varit lite klen med att ta fram kameran. Och såklart var batterierna slut den dagen jag tog med kameran ut för att fota hönshuset och de små kycklingarna som nu är stora.

Annars har det blivit kallt här, riktigt kallt. Usch. Jag vill ha sommaren tillbaka...
Jag längtar inte direkt efter detta:

...

Det har varit lite tyst här ett tag, men det beror på att jag varit bortrest i veckan.
Jag var till Sörbyn i Norrbotten på en kurs och några studiebesök i temat Företagande. Förhoppningen var att få tips och idéer på starta eget osv. Nu blev det inte riktigt så, men det var kul ändå. Riktigt god mat fick vi i alla fall...

Om några dagar beräknas sista kläckningen här hemma, ska bli spännande att se hur det går.
Vi ska också bygga en liten "tupphage" där alla överflödiga tuppar får gå i väntat på försäljning, slakt eller liknande. Kände att det blev bättre att göra så än att låta dem gå med den övriga flocken och orsaka stress och grejer. Hoppas vi får iordning det snart.

Småkycklingarna har blivit riktigt stora nu och jag ska försöka få till en bild på dem snart. Det är galet hur snabbt de växer.

Hösten börjar närma sig nu också och det blir kallare och kallare. Känns inte som om det varit någon sommar alls ju. Trist.


Körsbär

Någon har stulit mina körsbär medan jag varit bortrest. Det fanns två röda små underverk på trädet som vi skulle dela på när jag kom hem. Här har jag väntat och väntat på att de ska bli riktigt mogna, men ett par skator verkar ha tagit för sig utan att fråga först. Elakt.

Ett år idag

Idag är dett exakt ett år sedan jag landande i Sverige efter ett helt år i Namibia. Det går så snabbt och så mycket har hänt sen jag kom hem. Visst händer det att jag längtar tillbaka, men jag är så glad och nöjd med mitt liv som det ser ut idag. Beslutet att åka hem var det bästa jag tagit på länge. Men visst saknar man djuren och människorna.

Men känslan när jag klev av planet och kom in på Arlanda glömmer jag aldrig. Den var obeskrivlig. Jag var så glad och det kändes så bra. Det pirrade i hela magen och jag kunde inte låta bli att le för mig själv när jag gick där i korridorerna, jag var i Sverige nu. Underbart var det, riktigt underbart...


Tiden går fort

Tiden går så fort och man hinner inte med allt man tänkt att man skulle göra.
Inga bär har blivit plockade, ingen saft gjord och ingen sylt. Inte ett enda kast med fiskespöt har jag gjort heller, trots att jag var fast besluten att det skulle fiskas i sommar. Inte heller har jag lyckats måla varken möbler eller uthus i sommar. Undra vad det är jag har gjort egentligen.
Nu är dessutom sommaren snart slut och i vinter kommer ju ingenting att bli gjort.

Hönshuset är nu i alla fall mer eller mindre färdigt. Det är vitt och fint och mycket luftigare och trevligarea tt vara i. Vi ska laga några hål i golvet oh bygga arbetsbänken bara, sen så är det helt klart. Hönsen växer så det knakar också, det är så roligt att sitta och titta på alla de små där ute.

Jag vill inte att sommaren ska ta slut, jag tycker inte om vintern och kylan.Nu är hönshuset äntligen färdigmålat. Nu s...

dsc00085 (MMS)

Nu är hönshuset äntligen färdigmålat. Nu ska johan få bygga en arbetsbänk, sen är det nästan helt klart. Det ser så stort och ljust ut nu. Hoppas hönsen gillar det också. ;)


De mellanstora har börjat få komma ut i hö...

dsc00084 (MMS)

De mellanstora har börjat få komma ut i hönshuset nu. Går inte riktigt att ha kvar dem inne. De springer runt i hela pannrummet nu och skitar ner. :)


Byggare Bengtsson


Byggare Bengtssons fina bil...

Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0