Kattbilder

Nu har det blivit mycket kattbilder ett tag, men så är det när man inte fotat mycket annat än katter.

Vädret har dock blivit bra här hemma nu så det blir nog nån tur ut i skogen med hunden för lite motion och fotografering. Får se om jag har något att visa upp snart.

Måste dock in till stan igen snart för att lämna in min skrivare som jag köpte i början av månaden. Jag kunde skriva ut två A4 med text innan skrivaren sa att färgen var slut. Blir så förbannad. Nog för att nya skrivare brukar ha färgpatroner som inte är helt fulla, men detta är det värsta jag varit med om. Två sidor text och sen är den slut? Nej det tänker jag inte gå med på. Den visade efter två sidor att färgen var på hälften och jag tog ut patronen och skakade lite på den. Sen visade maskineriet att patronen var tom - helt tom. Så pass att den vägrade skriva ut överhuvudtaget. Att en patron ska minska med hälften för att jag skakar lite på den verkar inte helt normalt.
Så nu är det in till Elgiganten som gäller och får jag inte nya patroner till skrivaren så lämnar jag tillbaka hela skiten. Har ju fortfarande rätt till det.


Denna sötnos heter Mossi och kan hittas hos S*RagaCoon's

OS

Det är ganska intressant det här med OS egentligen. Jag är inget direkt fan av sport och jag kollar på sig höjd på skidskytte när det är på TV. Friidrott brukade vara ganska intressand förr i tiden, men även det har jag lessnat på.
Men just nu under OS så följer man det mesta och förundras över sportprofiler som Anja Pärsson och hennes otroliga comeback efter fallet i störloppet. Men framför allt tycker jag att piruettkonstnären Stéphane Lambiel och Jevgenij Plusjenko. Ja kontstigt nog är nog konståkningen min favoritgren i OS. Det kan tyckas vara en löjlig sport, speciellt på herrsidan, men har man sett ryssen Plusjenko åka så kanske man förstår min fascination. Och hans uppvisnignar efter att han nått topp 4-5 och får åka uppvisningen. Han är ganska otrolig och grymt duktig.

Segt

det går segt med bloggandet och det går segt med fotograferandet. kanske har de båda sin grund i att det är extrema väderförhållanden och -30 grader kallt här. För någon morgon sedan tittade jag på termometern när jag vaknade och den visade -34 grader. Jag stannade i sängen den dagen och vägrade gå ut.

Varför hundarna ville vara ute kan jag inte förstå. Det var var att sätta ut dem i hundgården för de ville verkligen inte vara inne. Kanske gillar de när det är kallt eller något, vad vet jag.

Var ju i alla fall och hämtade min lilla kisse Adezza i helgen som var. Passade samtidigt på att fota de andra katterna som var där. Några av de bilderna ser ni här:


S*RagaCoon's Enya - som förövrigt också är tillsalu fortfarande.
Kika in på www.ragacoon.se för mer information


Systarna Adezza och Enya

Adezza

Nu är hon hemma min nya lilla sötnos.
Tog några bilder på henne när jag var hos uppfödaren och hämtade henne:
Officiellt

Nu har jag officiellt flyttat till skogs. På tisdag börjar min post eftersändas till den nya adressen. Samma dag som mamma får flytta in i nya lägenheten. Hoppas den ser bra ut.

Ska fundera ut hur jag ska lyckas få hit de möbler jag ska ha från mammas lägenhet, det är en del ganska stora. Blir nog till att fixa släp och grejer. De flesta kartongerna är redan på plats och redan uppackade i alla fall, det känns skönt.

Nu hoppas jag också på lite varmare väder så att jag kan börja ta med hunden ut i skogen så att han får känna på det livet lite också. Han måste ju börja få lukta i lite djurspår mm om det nu ska bli nå jakt av den där latmasken. Har aldrig sett latare hund än Bruno...

Nästa helg åker jag och hämtar min nya katt Adezza också, det ska bli så oerhört spännande, kan inte vänta.
Flytt

Det börjar bli dags att flytta från stan nu, mamma har hittat en mindre lägenhet här i närheten som hon och min syster ska bo i. Jag får nog inte plats ändå så. Så jag kommer nu packa ihop alla mina saker och flytta jag med. Det är så mycket som måste packas ihop. Som tur är har jag redan det mesta i kartonger eftersom jag ändå är relativt nyhemkommen från Afrika.

I den här naturen kommer jag att bo framöver:


Tillsamman med den här sötnosen:

Kylan...

Kylan får mig några sekunder om dagen att längta tillbaka till värmen i Namibia. Jag vet inte vad det är, men för varje dag är det något nytt som gör att tankarna flyger tillbaka dit ner. På ett sätt saknar jag det inte, men på ett annat så vill jag inget hellre än att vara där. Jag tror man lätt glömmer bort det jobbiga och tråkiga när man inte längre lever med det. Det är som om hjärnan gömmer undan det och bara vill minnas det som var bra.

Jag kommer ihåg familjen i Kavango som jobbade på majsfältet. Det var mormor, mamma och dotter som arbetade tillsammans i den extrema hettan. Jag förstår inte hur det orkar stå så hela dagarna och hacka i den stenhårda jorden med pinnar. Ingen vila, ingen mat, inget vatten. Att dottern dessutom var höggravid och såg ut som om hon skulle föda vilken sekund som helst gjorde mig inte mindre imponerad av dem. Jag antar att de gör det de måste för att överleva, men ändå. Vi har det nog rätt bra här uppe i kylan i alla fall...
Kallt igen

Nu är det sådär fruktansvärt kallt igen. Det är nästan -30 grader kallt igen och bara man går ut så fryser hela ansiktet till is och det går knappt att andas. Rätt typiskt med tanke på att det är strålande sol och fint väder ute.


Lilla Bruno Bråk har numera lärt sig att öppna ytterdörren. Vilket i sin tur har lett till att jag fick ta en springtur på ca en  kilometer för att jaga herrn när han öppnade dörren och sprang i all världens fart efter vägen. Att han några sekunder innan varit så "snäll" och öppnad dörren och släppt ut den andra hunden så att han sprang iväg en lång bit och fick bli upphämtad med bil var en annan historia.


Har haft fullt upp med att plugga och jobba de senaste dagarna. Har uppdaterat butiken med en del nytt, så ni som är intresserade av pyssel och då framförallt scrapbooking är som vanligt välkomna att kika in på hemsidan: www.youscraptoo.se


Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0