Kycklingar på g

Nu håller det på att kläckas för fullt i kläckaren. 5 kycklingar är ute nu. Ingen av de ägg som jag helst vill ska kläckas har fått någon spricka eller så, men jag håller tummarna och hoppas att de kommer också. Ett ägg till har ett hål och jag hoppas den kikar ut om några timmar.

Bilder kommer sen

Hönshus

Igår fick jag äntligen ett hönshus, det blev så bra. Det jobbades hela dagen med att riva och bygga och i går kväll blev det klart.

Det är inte helt klart ännu, men i stort sett. Ska fixa lite reden och sittpinnar och sådant också. Sen ska det byggas en bänk och lite burar och sen ska det plockas undan och målas, men det får vi ta sen. De två hönorna som bor där nu såg något förvirrade ut när de kom in i går kväll i alla fall. =)

Jag ska försöka komma ihåg att ta ett kort på det i dag, det är ju kul att ha. 

I morgon är det beräknad kläckning på äggen här hemma också, får se hur det går denna gång. Håller tummarna att det går bra i alla fall. Några av äggen rör på sig i alla fall så något typ av liv verkar det ju vara i dem i alla fall.

Faverollekycklingarna är snart 4 veckor gamla och de börjar bli så stora. De får så mycket fjädrar nu att man knappt känner igen dem dag för dag. De växer så snabbt.

Denna bild på Ankan är tagen förra veckan, men han ser inte ens ut så här längre.

Idag har han ungefär dubbelt så mycket fjädrar. Hela bröstet är fullt av fjädrar nu och även vingarna är större.

Bilder

Håller på som bäst att redigera bilder från bröllopet nu. Det är ca 450 bilder totalt, men säkert hälften av dem försvinner när jag börjar gå igenom dem och tar bort mindre bra bilder etc.

Här har vi en bild på mig från midsommarbröllopet i alla fall.Ankan

Låt mig få presenterna Ankan...


Ankan är en snart 4 veckor gammal Faverollepojke som bor hemma hos oss. Han tycker om att äta mat ur händerna på folk och sitter gärna på axeln och spanar på sina kamrater på golvet. Om han dessutom får möjlighet bajsa på axeln så gör han det, och sen ser han extra nöjd ut och känner att han gjort sitt och hoppar ner till sina kompisar igen.

Ankan kan också ses här i bloggdesignen. Det är han som står bredvid rubriken och ser rund och go ut. Att Ankan heter just Ankan beror på att han är en rund och go tjockis som vaggar fram precis som en anka när han går.

I övrigt är det dags för bröllop i morgon, ska bli kul. =)

Ny design

Sådärja, nu är det ny design på bloggen. Kanske inte den bästa, men i alla fall inte inte inaktuell som den gamla.

Det går ganska segt med uppdateringarna, riktigt varför vet jag inte. Men jag har aldrig varit något hejjare på att skriva dagbok heller så...

Det börjar i alla fall bli varm här hemma nu, potatisen blev satt igår och jag ska skynda på och fixa lite ärtor mm som ska sättas också.

I hagarna har kalvarna börjat födas, de är nog ganska söta de små.


Lägger in några fler bilder senare på de små liven.

Kycklingarna växer så det knakar och de har börjat få riktigt mycket fjädrar nu. Ska försöka ta någon bild på dem i helgen.

Bruno han växer också en hel del och han börjar bli riktigt fin nu. Han såg lite rolig ut ett tag, men huvudet har vuxit ikapp kroppen nu. Jag tycker han är stilig. Blir utställning i juli förhoppningsvis. Får se hur det går. Ringträning kanske är något man borde börja med, men för en som aldrig ställt ut hund tidigare så känns allt ganska förvirrande. Tacka vet jag kattuställningar och kaninutställningar, de vet man ju i alla fall hur de går till. (även om jag tycker att de är mer jobbiga än roliga)

Jobb

Har haft fullt upp med jobb och allt som sker på gården just nu.
Kycklingarna växer och mår bra och äggen ligger kvar i kläckaren.
Hoppas att kyckligarna däri växer och utvecklas som de ska.

Idag har jag i alla fall jobbat stenhårt med att bli klar med hemsidan till Byggare Bengtsson i Laxviken ;)
Jag är rätt nöjd med både foton och hemsida.

Kika in på den på www.byggarebengtsson.se


Äggen

Idag kom de nya äggen med posten. Tyvärr gjorde kombinationen av lite dåligt packning och ovarsam hantering av posten att 7 av de 24 äggen var trasiga. Det är klart det är tråkigt när man har beställt ägg, men vad kan man göra?
Jag öppnade de trasiga äggen i alla fall för att kontrollera om de var befruktade etc och det var dem så det bådar ju gott i alla fall. Ett av äggen hade dessutom två gulor. Kanske ganska tur att den var en av de som var trasig för det är ju ganska ovanligt att tvillingkycklingar klarar sig.Eftersom det blev så pass få ägg denna gång och jag dessutom hade riktigt svårt att avgöra vad som var upp och ner på de bruna äggen så valde jag att ha äggen liggandes i kläckaren denna gång. Det funkar ju lika bra egentligen, men det ryms inte lika många så. Vilket ju inte gör något denna gång. Dessutom är det ju kanske mer naturligt att äggen ligger ner när de ruvas.

Om allt går som det ska denna gång så blir det i alla fall kycklingar den 29 juni, håller tummarna allt jag kan. ;)

Visst är de ganska fina? De längst fram (mörkbruna) är Maran, de stora gröna är Isbar och alla små äggen är Dvärg Wyandott. Ska bli så kul att se kycklingarna sen. Hoppas det inte bara blir en massa tuppar nu bara. Gärna en tupp av varje och resten hönor ;)

Bokomslag

Jag vet inte om jag har visat detta, men jag har nu fått hem boken vars omslag jag har fotat.
Är så nöjd och glad.


Kycklingar igen

Kycklingarna mår fortfarande bra. Två av de stackare som fick benen tejpade har fått den borttagen nu och de kan gå hel på egen hand nu. Den första som också var sämst har fortfarande kvar lite tejp på benen för att jag ska vara säker på att det ordnar sig. Ska prova att ta bort den i helgen och se hur det ser ut.


Den lilla med plåster på benen. Han/Hon bryr sig inte alls om tejpen och tack vare den så springer den lika fort som de andra kycklingarna och den är pigg och glad och tar sig fram utan problem. Hoppas verkligen att kycklingen har lärt sig att hålla ihop benen sen när jag tar bort tejpen.

De har redan börjat få fjädrar nu. Går så otroligt snabbt. De är ju bara några dagar gamla.


Kycklingar

Man kan ju undra hur det kommer att gå för det här gänget med kycklingar som jag har hemma nu. Flera av dem är lite vingliga på benen och ser lite ut som Bambi på hal is. Frågan är om de kommer klara sig. Hade varit intressant att veta vad det vars om gjorde att så få ägg kläcktes och varför flera av kycklingarna blev lite konstiga. I helgen ska vi kläcka resterande ägg och se hur det ser ut. Förhoppningsvis är de tomma, då är det ju i alla fall inte mitt fel att de inte kläcktes. Om det är döda kycklingar däri så måste jag nog komma på vad det är som gjorde det eftersom jag snart ska stoppa in fler ägg.


Kor i hagen

Fint väder idag igen. Det är så härligt med sol och värme. Ska ut och mata grisar och släppa ut hönsen snart. Igår var hönorna snälla och bjöd mig på ett ägg. De är fortfarande lite halvklena på att värpa, men jag visste ju det när jag köpte dem. Har dock fått 3 ägg nu sen den 28:e så jag är nöjd. Blir ägg till frukost i helgen. Ska bli så kul när mina kycklingar växer upp och blir stora också.

Här kommer några fler bilder från när korna blev utsläppta på sommarbete.Kycklingar

Något försenat så kläcktes tillslut en del av mina ägg i alla fall. Har haft äggkläckaren full med Faverolle-ägg i en månad nu. Det blev bara 9 kycklingar, men eftersom jag trodde att det inte skulle bli en enda så är jag nöjd med det. Ena kycklingen är lite vinglig på benen och har svårt och gå så jag fick lov att hjälpa till lite och sätta på lite tejp så att han/hon ska lära sig att hålla ihop benen. Får se hur det går.
Sådär ja

Det är först nu jag känner mig någolunda pigg i alla fall. Vet inte vad jag åkte på för något, men det var länge sedan jag var så sjuk som jag varit i slutet på denna månad. Men nu går det åt rätt håll i alla fall.

Här kommer lite bilder från koutsläppet. De tycker nog att det är ganska härligt att få komma ut i solen efter en kall och lång vinter inomhus...Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0