Sista jaktdagen

Idag avslutades älgjakten i vårt område. Bruno skötte sig nästan perfekt idag med och det är bara att konstatera att han lyckats hitta och skälla på älg varenda jaktdag i oktober. Inte illa för en busig ettåring. Vi är riktigt nöjda och hoppas på att han ska fortsätta visa framfötterna (eller ska man kanske säga framtassarna) i nästa års jakt.

Idag fick han upp en älg och höll i bra och hade ett riktigt fint ståndskall i 30-40 min innan det släppte. Han hängde sen på i ca 1.5 km innan han kom tillbaka och tog ett nytt spår. Jag fick se älgen i början, men jag hann inte med att se om det var en oxe eller eller ko.

Nu när jakten är slut håller vi istället tummarna att det går bra på utställningen i november.

Fler tavlor

Idag gjorde jag klart två tavlor till som hör ihop med varandra. Bilden på dem blev dock inte så bra, men så är det när man fotar med mobilen i dåligt ljus. Tavlorna ser mycket bättre ut på riktigt. Ska väl försöka ta någon vettigare bild sen.

Ska rama in dem på något sätt tror jag, men jag gjorde dem i lite dum storlek så jag får säker inte tag i några ramar dock. Kanske får fästa dem på något typ av platta istället.


Jägare

Så här kan det se ut på älgjakten när det inte händer så mycket.
Hink

Efter en heldag med skoljobb framför datorn kanske jag borde göra något annat än att sitta och glo på skärmen. Men trots att jag börjar känna smärta i hela kroppen och är helt tom i huvudet av allt stirrande på datorn så sitter jag kvar. Kanske är man skadad på något sätt. Tog mig i alla fall tid att lägga in bilderna från älgjakten på datorn. Blev inte så många denna gång eftersom jag inte hade med mig kameran mer än en dag.

Här är i alla fall en av bilderna.


Försökte få till fler bilder men datorn har blivit så långsam att till och med måste vänta fler sekunder på att se bokstäverna jag skriver nu. Måste fixa denna dator snart, annars kommer den att gå sönder helt.

Tavla

Idag gjorde jag denna tavla som ska få hänga på väggen någonstans i huset sen.


Bilden är tagen med mobilen. Ska ta en vettig bild sen när jag fått upp tavlan på väggen.

Hade ingen riktigt tjock canvastavla hemma så jag fick använda en vanlig platt canvaspanel istället, men det blir kanske bra med någon snygg ram istället. Funkade visserligen att hänga den som det var också, det såg rätt bra ut det med.

Först blev jag riktigt irriterad över att textstämplingen blev så rörig och lite utsmetad på vissa ställen, men sen tyckte jag att det blev mer charmigt så.

Pyssel

Den här boken gjorde jag idag. Den innehåller en hel rad med blanka vita sidor och lite små tags och annat.
Vet inte riktigt vad jag ska ha den till, men kanske samla lite inspiration till foton, målningar etc. Vem vet.
Var länge sedan jag pysslade så det var kul att göra något i alla fall.


Bilden är tagen med mobilen

Älgen

Här är en bild på älgkon som Johan sköt för Bruno. Bruno var så duktig och har hittat älg varenda jaktdag denna månad. Tyvärr jagade vi bara oxe och kalv så slutet och Bruno hittade bara kvigor, typiskt. Hoppas jaktlyckan håller i sig i alla fall så att vi får en bra hund till nästa år.


Bilden är tagen med mobilen, därav den dåliga kvaliten.

Publicerad

Har glömt att visa bilden från Fotosidan Magasin där jag fick en bild publicerad för ett tag sedan.
Fick rätt bra kritik på bilden också så det var ju riktigt kul.Bilder

Någon dag ska jag orka lägga in de bilder jag tagit från älgjakten, men först ska jag orka med att göra tre inlämningsuppgifter till skolan som ska vara inne denna vecka. Tyvärr är de lite för svåra för mig smak, men det ska väl kanske gå bra.

Nu har alla hönsen fått flytta ut i hönshuset också, det känns bra. Blir nog mindre damm här inne nu hoppas jag. Fick storstäda häromdagen och hittade ett flera centimeter tjock dammlager i datorn, kanske inte så jättebra.

Det börjar bli kallt här nu också, det tycker jag inte om. Jag vill ha sommar och sol så att jag kan vara ute på dagarna. Jag tycker inte om när det är kallt.


Händer inte så mycket

Det händer inte så mycket här hemma just nu. Det är fullt upp med älgjakt och slakt av kor och grisar.
I morgon är det dags för jakt igen, sen är det åter till verkligheten och jobb och skola.

För ett tag sedan var denna lila sötnos här och hälsade på också.
Behöver jag säga att jag återigen blev lite sugen på att skaffa en egen?


Kanske inte är den bästa bilden, men det var det bästa ja gkunde göra med mobilen och en valp som inte riktigt var sugen på att sitta till =)

Första älgen skjuten för bruno. Ståndskall...

dsc00420 (MMS)

Första älgen skjuten för bruno. Ståndskall 60 m bort. :) Han var så duktig. Lägger in en lite större bild sen.


Adezza

Sötnosen Adezza fyller snart ett år, kan inte fatta att hon är så gammal redan. Tiden går så snabbt.Jag har nästan valt vilken hane jag ska para henne med också sen. Det enda jag får hoppas på är att han fortfarande är fertil när det är dags. Är en riktigt fin hane jag har hittat, mer info om det kommer ju sen när det börjar närma sig.

Utställning

Ungefär så här såg det ut när jag förberedde min monter inför en konstutställning för några veckor sedan.

Det var riktigt lyckat och jag hade fullt upp hela helgen med att prata och berätta om mina bilder, så det var ju riktigt skoj. Nu sitter de bilder jag inte fick sålda i en härligt fin portfolio här hemma som jag kan visa upp om jag skulle behöva.


Borta

Kanske får jag skylla mig själv som väljer att studera två heltidsutbildningar samtidigt, men tiden räcker inte riktigt till. Det är plugg hela dagarna och nu börjar det ju till och med bli svårt. Hinner inte med att göra mycket annat än sitta framför datorn och glo. Känns som om ögonen ska trilla ur skallen på mig när som helst.

Förlorade en tupp för ett litet tag sen till ormvråken som var här på oanmält besök. Fy vad stora de är de där fåglarna. Han tog som tur var en av tupparna som skulle slaktas, men ändå. Han satt kvar och glodde i träden runt huset i flera dagar efteråt. Han insåg väl att det fanns lättförtjänt mat här på gården. Så nu får hönsen vara inne tills vi byggt ett ordentligt tak på hönsgården.

Katterna (och hunden) har blivit vaccinerade inför kommande utställningar och Adezza har fått en tid bokad för kontroll av hjärta och njurar. Är de testerna ok så är det bara utställningen kvar sen blir det parning om fröken behagar löpa någon gång.

Nu är det snart dags för älgjakt också, så har vi tur så får jag till någon bra bild denna gång.
Den dagen vi sköt en kalv så hade jag ju såklart inte kameran med mig, men jag tog en bild med mobilen. Ska kanske ta och lägga in den sen.

Annars fotade jag ju ett bröllop i somras.
Det var min fina moster som gifte sig.


Så fin brudbukett

Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0