Dammen börjar ta fart här hemma nu. Lite j...

dsc00098 (MMS)

Dammen börjar ta fart här hemma nu. Lite jobb kvar, sen är det bara att vänta på nästa sommar så att man kan plantera lite växter.


Adezza har fått tag i en mus inne. Hon är ...

dsc00095 (MMS)

Adezza har fått tag i en mus inne. Hon är så duktig. Möss vill vi ju inte ha.


De små

Här är två av de tre dvärghönen jag har hemma. De är fortfarande ganska unga, men börjar bli ganska stora och fina. Tyvärr hade jag lite bortfall av dessa kycklingar när de var ganska gamla, vet inte ritkigt varför, men jag tror att det blev för mycket för dem att flytta ut i hönshuset till de andra hönsen. Så de blev hängiga alla 6 och det slutade med att 3 av dem dog tyvärr. Nu är det dock 3 kvar och de har efter ett långt tag i pannrummet återigen fått flytta ut till de andra hönsen och denna gång verkar det gå riktigt bra. De ser ut att trivas.


Hönsen

Här är två av mina unga Isbarer, en höna och och tupp. Det tredje, en vit liten tjej som ser ut som en duva har fått flytta in i pannrummet igen då hon var lite hängig. Hon verkar dock piggna på sig i värmen inom hus så snart får hon nog flytta ut igen.  Dessa snyggingar kommer värpa härligt gröna ägg till sommaren, ska bli spännande.

Larva dig inte...

I morgon ska jag ladda upp lite nya bilder här. Har äntligen tagit mig tid att lägga in dem på datorn.
Tyvärr (för er som inte gillar höns) så är det bara bilder på kycklingar och höns. Men det blir nog lite annat snart också. Ska försöka ta mig tid att komma på något nytt att fota.

Skåpet

Har äntligen tagit mig tid att slipa och måla det fula gula skåpet i köket.
Numera är det vitt och ser rätt ok ut.

Nu är det bara kökssoffan, hallbyrån och det andra skåpet i köket som måste målas. Det får nog bli nästa sommar tror jag. =)

Roger Pontare?

Mina höns har ruggat ett tag nu, dvs de byter ut sina fjädrar. Idag när jag var ute för att fota dem så såg jag att ena hönan ser ut att ha fixat frisyren hos samma frisör som Roger Pontare. Lyckat? Nja.


Gammal Amanda


Brahmorna är ute i solen idag. Det börjar ...

dsc00087 (MMS)

Brahmorna är ute i solen idag. Det börjar bli kallt ute nu, men idag njuter hönsen av lite solsken.


Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0