Work


Söta PrintzenScrapbooking på tradera

Ett nytt stort paket säljes på tradera för er som gillar scrapbooking.
Innehåller massor av spännande saker, helt nya och oanvända.
Länk till auktionenhttp://www.tradera.com/STORT-PAKET-Stamplar-papper-dekorationer-mm-auktion_182309_130126035

Lammuppdatering

Det har varit lite jobb med de två nya lammen som föddes i förrgår. Mamman har bestämt sig för att hon inte vill ha bagglammet. Tydligen luktar han inte lika gott som syrran. Så den lille mannen fick till en början utstå en ganska hård behandling där han mer eller mindre brutalt blev bortstångad från spenarna. Eftersom jag helst vill undvika att behöva föda upp ett flasklamm så har jag varit ut till lammen i stort sett varannan var tredje timme sen de föddes för att hålla i tackan så att baggen får dia. Än så länge går det bra, men vi får se vad som händer när jag inte längre är där och håller i. Han har blivit lite tuffare och vågar sig fram och försöker dia lite då och då och det verkar som att hanfaktiskt kan tjuva åt sig lite mat när mamman står till för att mata systern. Jag håller tummarna att det kommer att funka, men vi får se. Det kan hända att det blir flaska som gäller för denna lilla pojk i alla fall.

Namn har de två sötnosarna fått i alla fall. Alfons och Astrid heter de.
Här är några bilder som vi tog när de hade fötts. Ska försöka ta med min riktiga kamera någon dag och göra mitt bästa för att få ordentliga bilder på dem.Paus i timmerhuggning

Lamm

Någon gång i natt/morse så har vår familj utökats med två nya lamm. Ska iväg till dem snart och titta, ska ta med en kamera också denna gång så att jag får lite kort på det. Vägarna måste dock plogas först efter nattens stom, fy vad det har blåst.

Här är en bild på bagglammet som föddes i februari

Att valla får


AdezzaNU är jag nästan helt säker på att Adezza verkligen är dräktig. Tuttarna är störa och röda nu.
Jag vågar väl inte riktigt hoppas till 100% ännu, man vill ju inte bli besviken. Men nog håller vi tummarna för att det ska bli kattungar i början på maj.

Making coffee


Höns och lamm och lite allt möjligt

Nu är kläckningen klar för den här gången, kanske blir en eller två omgångar till när hönsen kommit igång med äggläggningen igen. 18 stycken små söta dunbollar blev det. Får se vad det blir för fördelning mellan hönor och tuppar denna gång.

Inga fler lamm har det blivit ännu heller, men en av de två dräktiga tackorna har börjar bli riktigt tjock. Borde ju komma några lamm snart tycker man, men hon verkar vilja hålla på dem. I helgen ska vi göra om lite där fåren går nu så att de får mycker mer plats. Tror det kan bli bra. Längtar dock till sommaren då de kan få komma ut i gröngräset istället.

Annars är arbetet hemma i full gång. Det byggs och slamras på övervåningen och två rum har i alla fall fått golv nu. Ska bli så otroligt skönt när det är så pass klart att vi kan flytta upp sovrummet. Vore ganska trevligt att slippa sova i vardagsrummet.

Idag hade jag ingen bättre bild än denna

Här är våra 18 härliga kycklingar. En sist...

dsc00219 (MMS)

Här är våra 18 härliga kycklingar. En sista är på väg ut, får se om den klarar sig. Nu får de bo inne med mig i en vecka innan de flyttar ut i hönshuset. :*


Nu är de 8 stycken. Nummer 9 är på väg ut ...

dsc00218 (MMS)

Nu är de 8 stycken. Nummer 9 är på väg ut och fler efter den. Så det blir många söta kycklingar nu. :)


Kycklingar

Idag har det börjat bli små hål i äggen i kläckaren. Så i morgon kanske det är några små kycklingar som har tittat ut. :)
Spännande

Timon

Igår fick Timon sig ett bad så att han skulle se fin ut på de nya korten som jag planerade att ta. Att han sen inte lyckades hålla sig ren mer än 24 timmar vad väl inte riktigt planerat. Han var så ren och fin och härligt i pälsen, men sen idag när jag fotade så var den återigen fet. Fertila hanar alltså. ;)

Han var dessutom ganska ointresserad av mig och kameran så det blev inte så många bra bilder. Fick i alla fall till två fina på honom jag som jag tycker om.
Crystal Bowersox - "Farmer's Daughter"

Farmer's Daughter - Crystal Bowersox - Crystal Bowersox Videos

Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0