Könsbyte och lyckade rymningsförsök

Vi har haft lite intressant kaos här på farmen.
En gepard blev för ett tag sedan infångad för att den dödar boskap istället för vilda bytesdjur. En liten latmask med andra ord eftersom boskap inte springer undan för Geparderna. Denna gepard har befunnit sig i en tillfällig bur i väntan på att bli frisläppt på "annan ort". Vår "rovdjursexpert" hade konstaterat att denna Gepard var en mycket gammal hona. Och efter att hon hade spenderat minst 9 år i frihet så var hon något stressad i den lilla bur och sprang runt som en galning och dunkade huvudet i gallret flera gånger om dagen. Eftersom hon var så gammal så skulle det bli problem att släppa henne fri med tanke på att hon nog inte skulle klara av att slåss för nytt revir med mera. Så vi hade beslutat att vänta ett tag med frisläppningen tills vi hittade en bra plats för henne. Men ingen av oss tyckte om att hon var i den lilla buren så vi hade beslutat att flytta henne och två stora pojkar till en stor inhägnad som vi hade.

Flytten i sig gick bra, men strax efter att hon släppts ut så blev allting väldigt tyst. En av volontärerna här gick iväg en bit och upptäckte att grinden var öppne. Denna något galna katt hade med all världens kraft hoppat rakt in i grinden och på något sätt lyckats förstöra den så att hon kom ut. Uppenbarligen ville denna kisse inte vara kvar i fångenskap en enda sekund till och beslutade att rymma. Så nu har vi en vild och galen Gepard springandes här på farmen och det är väl bara att hålla tummarna att hon låter bli våra får och kossor.

Till historien hör att vid flytten så upptäcktes att genna mycket gamla hona egentligen var en mycket ung hane... haha
Som vi har retat "rovdjursexperten" för detta misstag. Mer skrattretande blir historien när de faktiskt har sövt denna katt vid ett tillfälle också. Att man tar fel på åldern, det kan jag nästan förstå, men könet? Så vitt jag vet har inte gamla damer några "kulor där bak" ... haha


Denna bild är på Geparden Lucky som är med i VW reklamen som jag länkade till nedan.

Kommentarer
Postat av: Amanda

sv: MIN JACKA!

2009-05-08 @ 18:58:25
URL: http://hurtigh.blogg.se/
Postat av: Kamilla - Fotoblogg

Fin bild.

Roligt att du bor i Afrika :)

2009-05-16 @ 17:08:26
URL: http://kamillush.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0