Mörkt

Det är så mörkt ute nu sen vi ställde om klockan. Även om jag är van vid att det blir mörkt vid 4-5 från tiden jag bodde i Namibia så känns det konstigt. Klockan är ju nu straz 16.00 och solen är redan på väg ner, och snart är vi väl inne i den där perioden då man knappt ens får se solen alls. Men visst tycker jag att det är mysigt med mörker när det nu börjar närma sig jul, jag gillar julen.



Den här sidan gjorde jag till mitt fotoalbum för någon dag sen. SKa bli några fler i ett litet album om jakt...


Snart helg

Ska bli så skönt med helg igen. Kan tyckas att jag borde ha helg varenda dag eftersom jag inte gör någonting mer än söker jobb och städar/går ut med hunden på dagarna, men faktum är att helgerna är det man ser fram emot. Helgen innebär att komma bort från stan, ut på landet och bara njuta. Jag är nog inte någon stadsmänniska, jag tycker inte om en massa folk och bilar och ljud. Jag vill vara på landet omgiven av tystnad och djur och natur.
I morgon eftermiddag åker jag igen, ska bli så skönt. Synd bara att helgerna går så fort...


Fortsatt jobblös

Det verkar inte spela någon roll hur många jobb jag söker, hur många timmar per dag jag spenderar med att leta efter lediga tjänster och skriva personliga brev. Det är ingen som vill ha mig, det är ingen som ens vill kalla mig på en intervju. Jag har sökt många många tjänster där jag faktiskt haft tillräckligt med erfarenhet och utbildning för att vara aktuell, men det verkar inte spela någon som helst roll. Pengarna är helt slut och motivation börjar sakta sippra ut genom fingrarna för varenda ny ansökan jag skriver. Hur länge ska det vara så här? Hur länge ska jag behöva sitta utan jobb och utan pengar? Utan rätt till A-kassa kommer det inte in ett endaste öre på kontot. Att jag överhuvudtaget kan leva har jag mor och en mindre summa sparpengar (som nu är helt slut iofs) att tacka för. Det börjar kännas som om ingenting kommer att lösa sig, som att jag är dömd att leva på gatan resten av livet.

I tidningarna skrivs om vilka jobb som ger mest betalt, och vilken utbildning man ska välja för att tjäna pengar, men just nu skiter jag rätt bra i det. Jag har inte tid att tänka på löner och bra jobb, jag skulle vara nöjd med nästan vad som helst. Jag skulle vara nöjd om jag kunde gå ner på affären och köpa en liter mjölk utan att behöva tigga småpengar på gatan först. Jag står inte ut med det här längre...

Ursäkta språket, men hur fan kan det vara så jävla svårt?


Hundrackarn

Kallt

Jag vet inte vad det är för fel på mig, jag fryser ju konstant. Jag får panik, kan inte göra något och bara känner att jag vill lägga mig på en eld och sluta frysa. Varför varför är det så kallt överallt?


The Hobbit

Jag kanske är en nörd, men jag ser fram emot The Hobbit på bio. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article5935998.ab

Jag har inga direkta förväntningar på att den ska vara ens i närheten av Lord of the Rings trilogin, men ändå. Det kommer bli spännande och jag hoppas de kommer igång och får iordning på allt det här snart nu...


Årets första

Mitt i älgjakten så blev det kallt, snöigt och tråkigt. Elden ville inte riktigt ta sig och röken envisades med att blåsa rätt i ansiktet på mig hela tiden. Slutade med att tårarna sprutade och det blev svårt att andas. Efter det kloka beslutet att skyffla snö över elden för att slippa röken så blev det ännu kallare. Eftersom vi redan långt innan hade gett upp hoppet om att få se något djurliv så valde jag att bygga mig en snögubbe. Och minuterna senare stod han där, årets första snögubbejägare och snygg som få...


Godmorgon

Då var man uppe tidigt ytterligare en dag. Trots att det inte blir mer älgjakt så är jag uppe tidigt som bara den. Har varit ute i skogen och eftersom det är långt att åka (45-50 minuters resväg) så blir det till att kliva upp i tid om man ska hinna till jobbet klockan 06.30. Ja nu är det ju som vi alla vet inte jag som ska på jobbet och visst hade jag kunnat stanna i skogen ensam hela dagen, men det kändes ju mindre kul. Så nu sitter jag hemma i stan och förddriver tiden tills det är dags att åka tillbaka senare i eftermiddag.

Några fler bilder från det något händelselösa älgjakten kommer här:





Tillfälligt tillbaka

Då var jag tillälligt tillbaka i stan. Kom hem tidigt i morse, men snart åker jag tillbaka till skogs igen.
Inga älgar blev det denna gång heller, jag tror jag måste vara otursförföljd. Men några dagar av fint väder och nys blev det i alla fall. Det är alltid härligt att komma ut i friska luften och få se något annat än bilarna som far förbi vardagsrumsfönstret.


Snön har tittat fram här i norr också, det är ganska mysigt på ett sätt

Segt

Det här med bloggen går segt, riktigt segt.
Men vad ska man göra när man som inte har något att skriva? Eller det kanske finns saker att skriva, men jag är nog ingen bloggare så. Jag tycker att sådant som jag gör om dagarna är mest ointressant både för mig och framförallt för folk runtomkring. Vem vill läsa om promenader med hundar och timmar av jobbletande och skrivande av jobbansökningar som ändå inte ger något i slutändan?

Nu har jag i alla fall fått tummen ur och lagt in några enstaka bilder på datorn.

Här är en liten höstbild på de norländska skogarna

Bättre än så här blir det inte idag, men det finns några få bilder till som ska läggas upp inom kort. Dessutom ska jag iväg till skogs ikväll för en vecka med älgjakt. Så kanske kanske blir det fler bilder i slutet av nästa vecka...

Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0