Enya

Här är några bilder på Enya också.




Hon är så söt tycker jag. Tyvärr blev det ju aldrig som jag hade planerat med avel på henne. Så hon blev kastrerad när hon var strax över 2 år gammal. Kanske var lika bra för henne, men ändå lite tråkigt eftersom jag fortfarande tycker att hon är så fin. Hade varit kul att få ta någon kull efter henne.

Annars har det varit dåligt väder här i veckan. Jag hade hoppats på att kunna ta en tur med hunden, men det snöade ju bara. Och jag kände inte riktigt för att åka skidor i snöyran. Men förhoppningsvis blir det fint väder i helgen så att vi kan vara ute och mysa lite i solen...

Katterna

Jag fotade ju som sagt katterna i förrgår och fick till några rätt ok bilder.
Här är lilla Adezza





Laddar upp bilderna på Enya lite senare.

Idag blir det kattbad igen, var egentligen meningen att jag skulle gjort det i måndags men jag var lite lat tror jag. Så det får bli idag istället. Lite synd om katterna som kommer få sig ett bad igen på måndag, men så blir det ibland. De tar inte skada av det och jag blir bara av med mer hår om jag ger dem två täta bad. De vet dessutom var det är som gäller och de är lugna och det går snabbt att få det gjort.

mer kök

Här är några fler bilder från köket. Det ser säkert ganska litet ut när man tittar på bilderna, men det är det faktiskt inte. Det är en riktigt stort och härligt kök.





Ska snart lägga upp några fler bilder på katterna också som jag tog igår.
Har ju inte visat upp de bra bilderna ännu...

Kattfoto

Lyckades fånga två av katterna på bild idag. Lilltjejen ville vara med hela tiden men de andra två var inte lika sugna. Printz lyckades ungå kameran helt och hållet denna gång.

Checco ville också vara med, men förstörde mer än han hjälpte tyvärr. Det är bara kattungen som tycker det är kul när han är med. De stora katterna springer helst och gömmer sig när hunden är i närheten. Fick denna bild på Checco och Adezza. Inte så bra kvalitet, men det spelar ju ingen roll...




Innan denna bild togs så låg Enya och Adezza och sov i soffan, så sött

Köket

Jag har försökt få till någon bra bild på hur det blev i köket sen vi fick hit de nya möblerna, men det har inte gått så bra. Fick några foton idag, men jag tycker nog att det ser bättre ut på riktigt än vad det gör på bilderna.
Orkade heller inte byta objektiv på kameran så allting fick inte plats på bild, men det gör inget..

Men så här ser det ut i alla fall






Här är den blåa soffan som jag ska måla vit någongång när jag känner för att sätta igång. ;)

latmask

Här får jag för mig att vara duktig och ta skidorna och hunden och åka ut på en liten tur i finvädret. och vad händer då, jo hunden som ju ska föreställa en draghund och som alltid annars spinger som en tok tycker visst att det är för jobbigt att dra. Så idag när jag som mest behöver lite extra stöd i spåret så får hunden för sig att det är roligare att rulla i snön och lukta på spår och springa åt helt andra håll än dit jag vill. Jag kämpade på där ett tag, men då jag är men än bara ganska dålig på att åka längdskidor så slutade det med att jag vände och åkte hem.

Hunden är en latmask, typiskt

Och inga bilder fick jag på det hela heller. Kanske är lika bra ;)


Fullt upp

Har varit fullt upp de senaste dagarna. Var in till stan i slutet på veckan och packade ihop lite mer grejer som jag har där. Vi fick med lite möbler och sånt också så hela helgen har gått till att fixa iordning i huset. Har blivit så fint nu. Ser stort och rent ut och nu ser det ut som om någon bot här och inte bara förvarar saker här.
Har bara en vända kvar till stan nu, sen ska jag väl ha fått med mig allt som är mitt därifrån. Är så nöjd med hur det ser ut här nu, det känns så bra. Det är fortfarande mycket som msåte fixas, men det är ok ändå. Kökssoffan ska målas och de små skåpen i köket också. Soffan ska bytas och 2sistsen ska bort. Men när alla kläder och alla påsar med allt försvann så blev det så stort och rent här. Skönt
Ska försöka fixa en bild sen



Snön har börjat tina bort nu också och det börjar bli varm och skönt ute. Längtar till våren då man kan börja vara ute och fixa gården och sådant. Mata lite grisar och lite höns och plantera grönsaker och sånt. Det ska bli skönt...

Förövrigt har jag en hund här bredvid mig (Checco) som trots en ålder på 8 år inte har lärt sig att kissa ordentligt. Han kan inte stå på tre ben som man ska och vinglar och har sig och kissar alltid på sitt eget ben istället för på marken. Så nu ligger han här och luktar riktigt riktigt illa... kul!


Blåsigt

Idag har jag nästan blåst bort här hemma. Det har stormat så att jag nästan trodde att taket skulle flyga av ett tag.
Lite tråkigt faktiskt med tanke på att det faktiskt var riktigt varmt ute. Hade varit trevligt att kunna ta en tur med hunden eller så. Får hoppas på mindre blåst i morgon istället.

Har dessutom ont i benen efter gårdagens skidåkning i Bydalen. Det var kul, men jobbigt. Har inte åkt skidor på bra många år.

Fotade lite frostiga fönster här om dagen också. Här ser ni resultaten:



Godmorgon

Idag är jag så trött. Vaplen ville inte sova i natt och skulle ut flera gånger under natten för att kissa. Så det är ju bara att kliva upp och gå ut. Jag var tvungen att sätta ut hundarna i hundgården klockan 06.00 i morse för att jag överhuvudtaget skulle få någon sömn.

Bakade klart igår och det gick bra. 24 härliga bröd blev det. Hoppas det räcker ett tag nu.

Håller på att städa, som vanligt, idag. Det är katthår överallt. Jag vet inte vad det är som händer, de tappar ju so mycket mer hår än vanligt. Kanske håller de på och fäller nu när det blir varmare eller nått. Iofs känns det som om de inte borde varaberoende av vädret ute eftersom de bara är inne, men vem vet.  Hår överallt har vi i alla fall, jättekul...

Här en en bild sen igår på köksförntret hemma:

Kattfamiljen

Nu så är jagvi full gång med att grädda bröden. Blir en hel hög med hårdbröd denna gång. Tydligen ska degen lukta sprit efter jäsning. Den gjorde det denna gång också, om än inte lika mycket som sist, så vi kör på spritbröd. Måste ha missat den där doften de andra gångerna jag bakat.

Här är hela familjen katt här i huset. Kanske inte världens vackraste bild, men ändå kul att alla låg så sött bredvid varandra och sov.


Och så en egen på Enya


Finväder

Idag är det riktigt fint väder här. Det är ca -7 grader och strålande sol. Det droppar från taken och det glittrar i snön. Det är sådana här dagar man önskar att man inte var ensam hemma utan kunde åka ut med skotern och ta med hundarna och nått gott att äta och bara nuta i värmen. Det är så härligt när solen kommer tillbaka efter flera månader av kyla och mörker.

Var ute en snabbis med hunden idag igen. Jag försökte åka längre idag, men såklart så blev det i det närmaste bart efter ett tag och det är rätt svårt att ta sig fram med sparken när det inte är någon snö. Dessutom glömde jag att ta på mig broddarna på skorna. Att försöka sparka uppför på isgata är minst lika svårt som att åka nedför på snöfri väg. Så det var helt enkelt inte min dag idag. Kanske blir hunden lite trött på det hela i alla fall.

Passa också på att fota lite medan jag ändå var ute. Det var så fint med alla istappar och växter som tittade fram. Ja alltså inte nya växter för i år utan snarare gamla döda växter från innan snön kom ;)





Avslutar med en bild på hunden som trots ihärdigt ylande inte fick följa med på sparkturen


Att ta med honom med spark känns likvärdigt med att vara helt utan självbevarensedrift i det här väglaget. För här har vi en hund som springer 2 mil med en snitthastighet på 30 km/h. Och drar han iväg i den farten med mig på sparken så får jag inte stopp på grejerna förrän det blir tvärnit när snön på vägen tar slut... känns som om det kan komma att göra ont. Blir en tur med denna kille så snart jag får ordning på några skidor istället, det känns bättre.

Misslyckande

Idag var visst ingen bra dag för att baka bröd. Det gick åt skogen med allting.
De mjuka bröden såg bra och fina ut, men när jag skulle grädda dem vet jag inte vad som hände. Receptet sa att de skulle vara inne i 25 minuter i 275 graders värme, men min ugn går bara till 250 så jag körde på det. Men efter 20 minuter så var bröden nästan brända och jag tog ut dem. Stenhårda utanpå och mjuka som bara den innuti.

Resultat:


Försökte skära upp det innan det skulle bli för hårt helt och hållet, men det gick inte alls.
Resultat:


Inte bra alls med andra ord. Så jag tror helt enkelt att räven får lite bröd till middag idag.

Undra om jag orkar försöka mig på nått brödbak i morgon. Just nu känns det ju inte riktigt så...

Blä

Det blev inga hårdbröd idag ändå. Degen som hade jäst ett tag nu luktade sprit. Det kan väl ändå inte vara rätt? haha. Jag vet inte, kanske har den luktat lika skumt tidigare, men jag har inte känt det lika väl då i så fall. Jag tog det säkra före det osäkra och slängde skiten. Det kändes bäst så.

Tar och bakar något mjukbröd lite senare idag istället, det har jag nog ingridienser till i alla fall

Baka bröd

Nu ska jag ta och baka lite hårdbröd. Vet inte hur det blir denna gång för jag hade inte alla ingridienser och fick lov att improvisera lite. Men det kanske blir bra i alla fall. Dum som jag var så gjorde jag dessutom dubbel sats innan jag insåg att jag inte hade allt som skulle vara i. Så det blir ju lite slöseri på varor om det skulle vara så att det smakar skit... =)





Bruno

Nu har jag precis kommit in efter ytterligare en liten sparktur med Bruno. Tyvärr verkar jag bli tröttare än hunden trots att det mest bara är nedför. Tänkte ta en jättebacke uppför så att hunden skulle få jobba lite, men de har tyvärr grusat vägen så mycket att det var omöjligt att ta sig fram med sparken. Så det fick bli samma korta tur som förra gången. Jag borde egentligen åka längre, mycket längre. Men jag är så lat. Varför är jag så lat?

Hoppas Bruno är lite tröttare än i går i alla fall. Verkar dock som om han gick och lade sig och siv nu när vi kom in i alla fall. Det är ju ett gott tecken. Dock borde jag väl hålla igång honom ända till klockan 21.00 ikväll då jag vill lägga mig i sängen och slippa springa ut och in med en trotsig valp. Men men, det får bli en annan dag.  Kanske hinner jag med en liten tur till lite senare om det inte blir för mörk för fort.

Här kommer sista bilden jag fick på Enya igår i alla fall:


Lilla Adezza har äntligen fattat det där med att dricka vatten själv nu, det tog ett tag men nu så. Är skönt att hon kan själv nu så att jag slipper mata henne med vatten. Det går så bra med henne och det är så roligt att se hur tuff hon börjar bli. Klättar i ena lampan har hon börjat göra också. Galning ;)

Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0