Mellanbarnen

Även mellangruppen har vuxit en hel del, känner knappt igen dem längre.
Jag som tyckte att de var små, sen kom de nya och man blev nästan chockad över hur små de var. Helt plötsligt var mellangruppen riktigt stora.De minsta kycklingarna

Det är kul att se hur snabbt de små växer, de är bara några dagar gamla men har redan fått en hel del fjädrar.

Här är en nyfödd liten silkes. En tuff liten en är det också.


Halva gänget är samlat =)

Små odjur

Här är en bild på de stora kycklingarna. De har blivit så stora nu, de ser riktigt ut som små hönor och tuppar. Det är så kul. Ankan (han den lilla gula i toppen av headern) har vuxit väldigt mycket. Det är han som är först på bilden nedan. Bredvid honom är en av de 3 damerna.

Ankan tycker fortfarande om att sitta på axeln och spana på omgivningen. Han är riktigt trevlig. Den andra tuppen, som heter Ankans Polare (eller kort och gott "Polarn") är inte lika social. Däremot är polarn faktiskt mycket snyggare och har riktigt härliga färger. Får se vad de blir av de två pojkarna när de blir större.

Här är Polarn:

Han är så söt med allt det där skägget ;)


Härliga färger. (Nu är han ju bara ungdjur och kommer att få en helt annan teckning när han blir stor)

Flickorna

De två äggande flickorna som inte äggar nu trivs bra med de stora kycklingarna i hönshuset. De var lite tveksamma till de galna pojkarna i början, men de vande sig rätt snabbt vid sällskapet. Några ägg har jag inte sett på länge dock och frågan är om de någonsin tänker sätta igång igen. Men det spelar väl inte så stor roll egentligen.
Fina att se på är de i alla fall de små "rumplösa" Araucana-damerna.

Bärplock ?

Här sitter man och ser bilder på nyplockade jordgubbar, vinbär och hallon. Folk gör pajer och tårtor och äter bär med grädde och glass. Själv tittar man ut på ett gäng gröna buskar och undrar när det är dags att plocka bären här. Att de nya buskarna inte genererat många bär kan jag förstå, men de gamla buskarna har inte heller några bär ännu. Beror på kylan antar jag, ja Norrland alltså, ibland undrar man varför man inte bor där det är lite varmare.

Så här ser det ut hos mig:

Uppdaterat

Hönsen har nu fått ett värprede, golvet lagat och hela huset fyllt av halm. De blev nog mest glada för halmen tror jag. De verkade tycka att det var mycket trevligt att slippa gå på det kalla betonggolvet och istället kunna hoppa runt och sprätta i ren halm.

Inne i pannrummet huserar fortfarande förra kullen med kycklingar (plus den nya såklart). De större har blivit riktigt stora nu och hoppar ur sin låda och flaxar runt i hela rummet mest. De tycker speciellt mycket om att hoppa ner till småkycklingarna och stjäla mat där. De är dock riktigt snälla med varandra, så jag har bestämt att de ska få vara inne tills de små är stora nog att följa med ut. Tänkte att det kanske var bättre att alla 18 fick komma ut tillsammans till galningarna i hönshuset.

Annars har vi sått gräs och börjat fixa till gården här hemma. Det känns bra. Längtar tills det är klart. Mina träd är planterade och förhoppningsvis tar de sig och trivs där de står.


En lite mysig bild som avslutning

Nya kycklingar

Så sitter man här igen och kollar in i äggkläckaren och väntar på att kycklingarna ska ta sig ut ur äggen. 3 kläckningen för i år och detta blir den näst sista. Eftersom jag nästan bara fick tuppar i första omgången så kommer jag att köra en omgång till av den rasen. Frå se sen nu hur fördelningen mellan höns och tuppar blir på resterande kycklingar här hemma. Förhoppningen är ju att det till våren ska bli en hel del ägg här. Mian två äggande damer har beslutat sig för att sluta lägga ägg för tredje gången sen de kom hit, så några ägg från dem kan man ju inte räkna med.

Har inga bilder på kycklingarna ännu, ska fixa det i morgon eller så när jag tagit ur dem ur kläckaren. Då blir det lite uppdaterade bilder på de andra kycklingarna också, de mellanstora som nu vuxit rätt rejält.

Så för att inlägget inte ska bli bildtomt så får det bli en bild på lillkatten istället. Hon var så sät när hon låg där på bänken och jag fotade och fotade, men hon ville verkligen inte fastna på kort. Så istället för att se så där underbart söt ut, så ser hon förbannad och sur ut. Så kan det gå när man fotar katter ibland...

Jättedålig bild, jag vet, men det är den e...

dsc00080 (MMS)

Jättedålig bild, jag vet, men det är den enda jag kan ta nu. Vi har nått fel på elen så ingenting fungerar. Jättedumt med tanke på att Kycklingarna håller på att kläckas och verkligen är i behov av att maskinen funkar. Två kycklingar är ute, en syns på bilden. Har försökt byta proppar, men de bara går sönder. Blir så less.


Blommor

Igår när jag var ute i gräset efter att jag målat klart hönshuset så passade jag på att fota lite. Fick till en hel del bilder. Var faktiskt kul att fota lite igen, har varit lite klent med det på senare tid tycker jag.

Fotade min mosters bröllop på midsommarafton, ska via någon bild från det också sen. Men först blir det en snygg geting.Jordgubbar

För någon dag sedan åt jag årets första jordgubbar med grädde, det var gott. Har ätit ovanligt lite jordgubbar i år.


Incoming...

Fluga på ingång...Landing completed...


Ja, som ni ser har jag varit ute i gräset idag. Fler bilder kommer senare.

Har målat klart nästan hela hönshuset nu, känns bra. Det blir så fint.

Lillkatten har blivit så stor och fin.

dsc00073 (MMS)

Lillkatten har blivit så stor och fin.


Kanske inte syns så bra, men här är en bil...

dsc00070 (MMS)

Kanske inte syns så bra, men här är en bild på vårt nästan färdiga badrum. Är så glad att det snart är klart. :)


Sommar

Det är så härligt med sommar. Så härligt att jag glömmer bort att fota. Har inte blivit många bilder alls den senaste tiden. Och de som har blivit tagna ligger kvar i kameran och väntar på att lata jag ska lägga in dem på datorn.
Har hunnit med att äta jordgubbar med grädde, fixat klart i badrummet och varit på hundutställning och husdjursdag.

Hundutställningen gick jättebra, Bruno fick en superbedömning och vi är så stolta över hur snäll och trevlig han var på utställningen. Nästa gång blir i november, får se hur det går då.

Husdjursdagen i Alsen var dock ingen höjdare alls, det fanns ju knappt något att titta på ju. En riktig besvikelse och de sämt investerade 60:- i inträde jag någonsin betalat. För typ 10 år sedan när jag var där första gånger var det riktigt bra, massor med djur att titta på. Mycket till salu, både mat och djur och allt möjligt. Och jag kan verkligen inte förstå att det nu 10 år senare när det påstås vara så mycket större kan vara så mycket mindre och sämre. Men men, nu vet jag ju i alla fall. Jag skulle nästan kunna haft en lika avancerad marknad här hemma på gården då jag nästan har mer djur än vad som fanns där.

Hela vintern längtade jag efter sommaren så att jag skulle kunna gå ut och fota blommor och insekter mm, men inte ens något sådant har jag hunnit med, hur det kan bli. Hinner bara med djuren och huset och jobbet och skolan, sen är dagen mest slut.


Om 3 dagar så kläcks det nya kycklingar här igen i alla fall, får se hur det går. Det är näst sista kläckningen för i år som är på g nu. Ska fylla kläckaren en gång till innan jag packar ihop den för vinterförvaring. Nästa omgång ska bli lite fler Faveroller och Maraner. Om jag får tag på ägg vill säga, men det ska nog gå bra.


Har glömt bort hur liten och söt Bruno var...

dsc00029 (MMS)

Har glömt bort hur liten och söt Bruno var när vi hämtade honom.


Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0