Skojigt

Jag är uttråkad, jag vill göra några kul, något annat. Jag är ensam, trött och kall. Jag är bitter och grinig och vill äta god mat. Samtidigt är jag glad och tacksam och har det trevligt. Men jag vill göra nått kul, nått skojigt. Jag fick låna säsong 1+2 av Nip/Tuck och jag har på tre dagar sett allt redan. Så mycket för att dra ut på det roliga. Jag har suttit i min säng på kvällarna och tittat på nip/tuck och käkat energy bars. Mycket smart gjort. Nu ska jag få låna säsong 3 också, ska bli intressant. =)

När jag inte jobbar, spelar spel eller ser på serier så leker jag i photoshop. Och detta är vad jag gjorde igår kväll:

Är jag inte en riktigt pudding... hahaha

Smälta björnar

Det här måste vara det bästa jag hört på länge:

Café i Skogsnäs, Norrland

En mamma ~40 och hennes son ~4 sitter och äter på ett café.
Pojken: Mamma… när isbjörnar smälter, blir de som vanliga björnar då?


Babiankråka

Det är kallt inne och varmt ute. Jag saknar uppvärmda hus och kök innomhus. Min hand blir frusen till is när jag sitter vid datorn och det är nästan omöjligt att arbeta med hanskarna på. Jag sitter i sängen och jobbar för jag klarar inte av att sitta helt ensam i kylan på kontoret igen. Jag har fortfarande inte så mycket att göra, men idag ska jag i alla fall ta och filma lite hade jag tänkt. Har en video som måste bli klar denna vecka, men det ska nog gå bra. Långtråkiga dagar får mig att hitta på konstiga saker i photoshop och senast är detta vad jag fick till.


pratkvarnar

Har haft det ganska tråkigt på senaste. Det var varit kallt (eller snarare det ÄR kallt) på kontoret så mina fingrar är som isbitar och jag har svårt att skriva. Har inte haft så mycket jobb att göra och helt ärligt önskar jag att jag hade nått vettigt att göra. Måste fortfarande vänta på att få hjälp med vad som ska vara med i den videon som jag väntar på att göra nu. Verkar dock inte riktigt som om någon har tid att hjälpa mig. Har istället för att göra ingenting suttit och lekt med lite bilder, och detta är några av de saker jag kom upp med =)


En mycket ovanlig Rhinebra (Rhino+Zebra)


Denna söta Girebra kan hittas i Etosha

I övrigt så har min pratiga rumskamrat fått sällskap av någon som kan prata ikapp med na. Dvs min andra rumskompis. De där två sitter hela kvällarna och har något av de längsta och konstigaste samtalen du kan tänka dig. Ingen av de är tyst och ibland sitter de och pratar i munnen på varandra flera minuter. Detta fenomen uppstår oftast när pratkvarn nr ett avbryter pratkvarn nr två mitt i en mening. Sådana som jag slutar då pratar (och blir irriterad innerst inne över att pratkvarnen inte kan vänta på sin tur). Men pratkvarn nr 2 låter sig inte avbytas och fortsätter att prata. Och senast igårkväll så satt de två där och pratade i mun på varandra om helt olika saker. Behöver jag säga att satte på musik i mina hörlurar och gjorde annat?

Rabies - igen

Nu är det dags för den sista rabiesvaccinationen, känns bra att det äntligen är klart med det där så att man har ett någolunda skydd. Men nu är jag totalt ruinerad, det kostade mig ca 900:- att få dessa tre sprutor och jag får ju som inte så himlans mycket pengar när jag jobbar här. Får ca 50:- per DVD som jag säljer, men det blir ju inte så många. Har väl sålt runt 15 stycken sen jag började. Vilket ni ju själva kan räkna ut inte ens täcker min rabiesvaccinering. Blä.


En bild från en promenad för några dagar sen

Jâralôus

Jag har inget att göra, jag är i sort sett arbetslös, utan jobb. Jag har gjort allt jag kan och det enda jag har kvar att göra kan jag inte göra förrän jag får hjälp med vad denn där himla introduktionsDVDn ska handla om. Trots detta lär jag inte få åka bort på måndag, men jag har i alla fall blivit lovad att få åka inom kort. Vad det nu innebär...
Vi får väl se var detta leder, just nu vet jag dock inte riktigt vad jag ska göra. Har några DVDer som ska göras, men de ska inte vara klara förän tidigast den 27 Juni så jag har ju ett tag på mig. hmm. Har heller ingen kamera den  kommande veckan så jag kan heller inte filma nått, vilket jag brukar göra annars när jag inte har nått att göra.


Stress

Idag har det varit en hel del stress för att hinna med allt som ska göras innan morgondagen.
Jag har gjort klart två videos, laddat upp fler på YouTube och designat 3 DVDomslag. Samtidigt som jag skyndade mig att filma kvällens introduktionsmiddag för de nya volontärerna och gjorde ett adoptionscertifikat så var jag tvungen att rensa hårddisken 4 gånger på grund av att den är för full. Det börjar bli helt omöjligt att göra något alls numera, finns snart inget annat att göra än att köpa hårddisk, men jag vill inte göra det för de är så dyra här och JAG behöver faktiskt ingen. Måste nog prata med ekonomiansvarige igen och se om inte de kan köpa en åt mig. Det är ju ändå jobbets grejer som tar upp all plats för mig. Filmer och videoklipp är ju inte direkt något man borde ha på en liten hårddisk. Tror filerna direkt från kameran ligger på 60GB redan och sen är det ju ca 30 videos av dem och de ligger på runt 1-2GB styck, inte så kul.
Datorn börjar i alla fall bli så svårjobbad för att det inte finns plats kvar, så jag måste göra nått åt det nu.


Den här snyggingen hittade jag när jag var ute och filmade volontärerna på nån typ av vandring

Sen kväll

Förutom allt annat jag gjorde under gårdagen så spenderade jag större delen av eftermiddagen med att filma en kille som har jobbat här i sex månader. Det är han sista dag idag och han vill ha en video med babianbebisarna då dess är hans favoriter. Så jag gick på promenad med dem och blev biten för fösta gången, en gång i fingret och en gång på benet. Var inte så farligt, men det var konstigt hur de höll på igår, de brukar inte vara sådana.

Internet höll på att bråka med mig när jag slutade jobba (såklart). Så jag hade lite problem att göra det jag skulle sent igår. Internet kom och försvann sen efter 2 minuter och sen kom det tillbaka och försvann efter 2 minuter igen. Sen höll det på så där hela tiden. Väldigt irriterande om jag ska vara helt ärlig. När internet äntligen om tillbaka så spelade jag lite spel på datorn och satt upp rätt länge. Det var så skönt att bara få göra något annat, något som inte hade med jobbet här att göra.


Solsken

Idag har jag varit upptagen med att ladda upp mina videos till YouTube, det går segt eftersom jag är i Afrika och internet är inte det snabbaste här. De kommer videos allt eftersom i alla fall och för er som är intresserade av att se mina mer eller mindre amatörmässiga videos från farmen kan kika på denna adress: http://www.youtube.com/user/naankuse1

Solen har varit uppe idag så ingen mössa idag och bara en jacka och en tröja. Blir väl lite annat senare på kvällen när solen går ner. har varit på en promenad med bebis babianerna och lyckades bli biten för första gången. Dumma småglin.För någon dag sedan var jag ute med geparderna och fotade och filmade lite. De är som trevliga de där "små" katterna. Kurrar som rena traktorn och det är alltid kul att få fota dem. Senast så var jag ute rätt sent så jag lyckades fånga dem i vad jag tycker är ett riktigt härligt ljus.Just nu sitter jag på kontoret och jobbar (med uppladdningen av videos), stör mig grymt mycket på lukten här i rummet. Jag tror att någon av hundarna har pissat i närheten av min plats för det stinker verkligen. Jävla hundar, blir galen. Säkert någon av de där små JackRussel pojkarna som pissat. De gör alltid det, de verkar inte kunna låta bli att pissa på allt. Blä!!

Strömavbrott

Jag har haft så många saker jag har tänkt att jag ska skriva här, men efter att vi har haft regelbundna strömavbrott så har allt detta på något sätt försvunnit från mitt minne. Jag kommer inte ihåg vad det var jag skulle skriva.
Så vitt jag kan komma ihåg har det inte hänt så mycket. Folk har kommit och gått och jag har fått fler rumskamrater. Nu delar jag rum med tjejen som aldrig slutar prata och tanten som går och lägger sig tidigare än mig till och med. Funkar inte så jättebra om jag ska vara ärligt. Jag vill inte behöva få dåligt samvete eller behöva vara tyst klockan 19.00 bara för att någon vill sova. Jag är faktiskt inte volontär här längre, jag vill kunna ha lite liv också. Som det är nu så jobbar jag till 18.00-18:30 äter min mat och sen måste jag sova eller vara tyst bara för att någon annan i mitt rum sover. Hon kommer förhoppnignsvis att bnyta rum ganska snart, men man vet ju aldrig på detta ställe. Tjejen som aldrig slutar prata ska åka hem i slutet på månaden, vilket är både bra och dåligt på samma gång. Jag gillar henne, hon är snäll och så och jag kommer nog att sakna henna när hon försvinner, men jag kommer definitivt inte att sakna hennes konstanta tjattrande. Jag lovar det kan inte finnas en människa på denna jord som pratar mer än vad denna tjej gör. Inte är när hon äter är hon tyst.

Det är fortfarande kallt här, men jag antar att jag inte ska klaga. Kallt här är väl fortfarande varmare än vad det är hemma skulle jag tro. Dagtid är det väl mellan 10-20 grader ute, men på nätterna kan det redan gå ner till en 3-5 grader, vilket är mycket kallt för att vara här. Sen verkar jag vara den på hela stället som fryser mest. När alla går runt i short och t-shirt så sitter jag med långbyxor, långärmad tröja, stickad tröja, fleece jacka och en vanlig jacka. Mössan och handskarna åker på rätt ofta de också. Fattar inte hur jag kan frysa så mycket, det är ju nått fel. På nätterna är det så kallt nu att jag fått tagit fram min andra sovsäck. Så nu är det 3 täcken och två sovsäckar som gäller (plus långbyxor och stickad tröja)

Nedan kan ni se en mycket fin bild på en påklädd Erika.


Jag antar att ni kan gissa er till att jag är den med mössa på

Grottmänniskor, drinkar och huvudvärk

Igår var det lodgekväll igen så alla i personalen och alla volontärerna åker upp till lodgen och äter gott och dricker för mycket och har trevligt ända till "sena kvällen" (vilket här är samma sak som runt 22.00)
Vi hade grottmänniska tema och alla klädda ut sig så gott de kunde. Jag fixade håret på en del av tjejerna och jag måste säga att jag var rätt bra på det där med snygga grottmänniskoinspirerade frisyrer. haha.
Några tyckte att jag såg väldigt glamorös ut, men jag höll inte riktigt med. Söndertrasade och leriga kläder, en jättefrisyr, högklackat och en aning för mycket smink liknade med en grotthora om jag ska vara ärlig, men det var kul ändå.

Kvällen avslutades med ett slagsmål mellan mitt stackars huvud och en stenplatta. Högklackade skor, den mörkaste av nätter, lite alkohol och en gång av ojämna stenplattor går inte riktigt hand i hand. Slutade med att jag fastnade med klacken mellan två stenar och ramlade omkull, mycket underhållande om jag får säga det själv. En av pojkarna tyckte att det var en mycket bra ide att lyfta upp mig och bära mig därifrån, men hela kalaset slutade med att han också ramlade och samtidigt tappade mig med huvudet först rätt ner på stengången. Huvdet fick sig en bra smäll och huvudvärk och en golfbollsstor bula gör sig påmind idag. Men det är sånt som händer. Det var en mycket trevlig kväll faktiskt, tror det är första gången på länge som jag faktiskt gillat de där himla festkvällarna...

Några inte så vackra bilder från kvällen i ära


Jag tror förresten att detta kan vara den första bild av mig själv som jag laddat upp


Hela glada gänget innan vi for

NamibRand

Idag är jag något irriterad. Jag förstår mig inte på folk här ibland.
Jag har en rikgtigt bra anledning att åka ner till NamibRand och filma sådant som jag faktiskt verkligen behöver.
Det passa perfekt att åka nästa vecka och det kommer inte på något sätt att påverka mitt jobb här på farmen. Jag behöver verkligen få en massa filmat därnere, men trots detta så vill de inte att jag åker. De tycker att jag ska ta gammalt material som filmades för snart 2 år sedan och använda det. Det är gammalt skit med folk som ingen känner, det är dålig kvalitet och skakigt och brusigt och dessutom inte i samma format som det jag gör. Det kommer att se skit ut.
det går inte att använda, men ingen fattar det.

varför kan jag inte bara få åka ner en enda gång och få klart allt som jag behöver? Hur svårt kan det vara?
De kommer ju att klaga på kvaliten om jag använder det som redan finns och de kommer att klaga på att det tar tid att bli färdig om jag väntar på bättre material.
Vad ska jag göra? Jag blir tokig.

Här är en bild på en gepard som jag tog igår.

Ödlor
Rabies igen

Nyss fick jag min andra rabies vaccination. Typ 2 veckor för sent, men vad gör man? Här får man som ta saker när de kommer. Ska ha min sista vaccination om ca2-3 veckor nu så vi får väl se hur länge det dröjer innan jag får dem. haha.

Har varit ute och filmet en hel del den senaste tiden. Det börjar bli mycket att göra på jobbet nu, fler och fler beställer DVDer, vilket ju är jätteskoj.

Har också gjort en liten "film", eller snarare musivideo kanske. haha. Det är inget avancerat, inget speciellt, men för oss som är här på farmen så är denna faktiskt mycket rolig.Här är länken:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=109643105619&ref=nf

Var på en babianpromenad med de stora babianerna i går, var lite rädd att min kamera skulle bli stulen och förstörd, men det gick faktiskt riktigt bra. Här är några bilder från promenaden:


Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Erika


Fotograf / Grafisk Designer från Norrland, bor på en liten gård i skogen med en trevlig karl och massor av djur. Bloggen kommer uppdateras med bilder från min vardag, pyssel och annat som hör livet till när man har kameran redo på en bondgård.


RSS 2.0